TEKNISK ANALYS: Så kommer det gå för börsen under 2019!

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se


Det blev inget roligt år för börsen 2018
Börsåret 2018 har per definition redan avslutats. Rouletthjulet har stannat och året 2018 stannade för börsen på -10,67 %. Till det har de som hade pengarna på börsen under hela året fått se sina pengar sjunka i värde med en inflation om -2,0 %. Utöver denna tragedi har placeraren även förlorar -8,4 % i kronförsvagning.

Så mycket kostade kalaset för den som ägde aktier under hela 2018:
Börsutveckling: -10,67 %
Inflation: -2,0 %
Kronförsvagning: -8,4 %

Som tur är har man dock fått aktieutdelning: 3-4 % ?


2019 brukar bli ett positivt år
Vad kan vi då förvänta oss av 2019. generellt sett brukar det 9:e året (1979, 1989, 1999 osv) per decennium sluta upp. Sedan början av 1900-talet har detta 9:e år slutat i snitt +16,47 % upp, och hela 7 av 11 gånger slutar det 9:e året positivt!

För den som tror på säsongsmönster och cykelanalys - pekar tabellen till höger på att vi kommer få se ett stark börs under det kommande året!

De enda åren då det 9:e året slutar i rejäl baisse var 1919, 1929 och 1939.
Varför just dessa år slutar ned, har sin egen logiska förklaring!

1919 - Första Världskriget
1929 - Stora depressionen
1939 - Andra Världskriget


Med undantag för dessa tre tillfällen, har det 9:e året slutat i positiv anda. Sannolikheten att även 2019 gör det är som jag ser saken hög!

-Låga räntor!
-Svag krona!
-Stark tillväxt i USA!

Jag vill härmed tacka Dig för att du följer tasajten, och önska Dig ett riktigt Gott Nytt År!
Har du inte tid att följa börsen och marknadens trender?
Teckna ett abonnemang på tasajtens tydliga och träffsäkra tekniska marknadsbrev! Här får du konkreta köpsignaler presenterade på tidigt stadium och likaså varning då viktiga nivåer bryts! Till priset va en kopp kaffe om dagen kan du ta del av tasajtens marknadsbrev! Passa på att teckna ditt abonnemang redan i dag innan det nya året startar! 
-Köp ditt abonnemang idag - och du får din första analys innan årets största börsdag startar den 2 januari 2019!
-Läs först mer om vilka abonnemang som finns, vad som exakt ingår samt vilka priser som gäller!Disclaimer - friskrivning 
Tro inte på allt du läser på Intersnett eller ser på Ljug-Tub. Alla bedömningar och målkurser på denna oseriösa blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer som teknisk analys. Om Du tror på detta eller på tomten, får du skylla dig själv (som din granne Lennart brukar säga). Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt. Professionella traders tar aldrig stora bets, och låter aldrig en enskild position påverkar portföljvärdet mer än med några enstaka procent. Stora bets leder alltid förr eller senare till gigantiska förluster. 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln