TEKNISK ANALYS: Rally i Fingerprint +6,67 % på en annars fallande börs - kan aktien nå 19 kr?

FING B: Steg +6,67 % idag på en annars fallande börs - aktien befinner sig i en teknisk köpsignal (diagram källa: Infront) FING B: Steg +6,67 % idag på en annars fallande börs - aktien befinner sig i en teknisk köpsignal (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se


Nytt rally i Fingerprint +6,67 % idag!
Fingerprint rusade idag kraftfulla +6,67 % på en annars fallande börs (OMX -0,50 %).

Detta kan knappast komma som en överraskning.

Igår fastställdes att den tekniska analysen var positiv, efter att aktien förra veckan brutit upp genom sin fallande kil.

KIL = bryter ut i motsatt riktning till kilens!

Kilen faller = priset bryter ut uppåt!


Detta är förstås hoccus-poccus, och inget annat än spå-i-kaffe-sumps kunskap - så även kallad teknisk analys! Lika fullt kan du läsa om denna kil-formation i de tekniska analysböcker som finns tillgängliga.

För dig som vill lära dig mer om teknisk analys kan jag rekommendera min egen bok om trading med teknisk analys som beslutsunderlag, klicka här för att läsa mer om denna bok!
-Köp boken Daytrading med teknisk analys som beslutsunderlag

För skoj skull googlade jag på "kilen" (wedge) för att se vad som finns skrivet om denna formation på intersnett.
-Detta kom upp på INVESTOPEDIA  om "kilen".


Tekniska analys
Fingerprint är på väg upp mot den tekniska målkursen 16 kr, och den tekniska analysen är positiv. Vi ser stigande toppar och stigande bottnar, och dessa gör att aktien bildar en stigande kanal (se svarta trendlinjer, golv och tak i dagsdiagrammet ovan).


Fundamental analys
Kortmarknadens vara eller vara må vara. Visst finns det argument för att betalkortsmarknaden (VISA/MC/UNION PAY etc) inte kommer att ta fart och att Fingerprint inte kommer att få se några större intäkter från denna marknad, men den fråga man då skall ställa sig är huruvida 1,3 miljarder människor i exempelvis Indien kommer att ha råd med en smartphone (som man då betalar med i stället för betalkort)?

Sannolikt inte.

Men om så blir, så kommer de i stället ha en smartphone, och då får Fingerprint sälja sina snesorer likt förbannat!
Sannolikheten att Fingerprint kommer nå 150 mkr i kvartalsvinst är bara en tidsfråga. Då blir årsvinsten 600 mkr.
Med en vinstmultipel på 10x blir bolaget värd 6 miljarder eller 19 kr per aktie!

Vad tror Du händer om bolaget gör 250 mkr och får multipeln 16x? Vilket motiverat värde för aktien då?
Svar: 52 kr.

Fotnot: Fingerprints all-time-high är: 136,40 kr.
Senaste betalt idag: 12 kr.

Gogogogogogo!
Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på Intersnett eller ser på Ljug-Tub. Alla bedömningar och målkurser på denna oseriösa blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer som teknisk analys. Om Du tror på detta eller på tomten, får du skylla dig själv (som din granne Lennart brukar säga). Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt. Professionella traders tar aldrig stora bets, och låter aldrig en enskild position påverkar portföljvärdet mer än med några enstaka procent. Stora bets leder alltid förr eller senare till gigantiska förluster. 
 

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln