TEKNISK ANALYS: Sicket rally i Fingerprint +11,57 %, mega-köpsignal-i-sikte!

FING: Rusar aggressivt! Aktien inne i teknisk köpsignal! (diagram källa: Infront) FING: Rusar aggressivt! Aktien inne i teknisk köpsignal! (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Nytt rally i Fingerprint idag +11,57 %!
Fingerprint fortsätter att avancera med ursinnig kraft upp mot det stigande tekniska kanaltaket.
En intressant fråga är förstås om huruvida aktien kan nå målkursen 16 kr, men den viktigaste frågan man kan ställa sig är förstås; vad händer om aktien bryter upp genom kanaltaket.

Teknisk analys
I dagsdiagrammet kan vi se att RSI-kurvan har brutit den fallande trendlinjen, och detta indikerar att sannolikheten är över 50 % att priset (dvs aktiekursen) bryter kanaltaket i sin formation (cirka 15 kr ser det ut som, om man förlänger kanal-talet).

Om Fingerprint bryter detta kanaltak utlöses en mega-köp-signal och att aktien får då en teknisk målkurs som motsvarar kanalens bred, räknat från utbrottet genom taket. Detta motsvarar cirka +5 kr som är den stigande kanalens bredd. Lägger man på 5 kr, på ett eventuellt kommande utbrott från 15 kr, hamnar man på 20 kr (5+15=20 kr).

Detta är riktigt nära den fundmentala målkursen (som jag ser den förstås) på 19 kr.


Detta händer nu
Fingerprint meddelar idag att man tecknat ett partnerskap med Identity Device Sweden i syfte att vidareutveckla biometriska lösningar. Just nu befinner sig Fingerprint i en teknisk köpsignal och aktien stiger över +10 % idag!  Men hur detta avtal i detta skede, skall påverka Fingerprints utveckling avsevärt återstår att se. Helt enkelt en ickehändelse.

Som jag ser saken råkar detta bara sammanfalla med att större aktörer idag ökar innehavet i aktien.
Som tur är spelar det ingen roll varför aktien stiger idag. Den tekniska analysen är positiv och den tekniska målkursen befinner sig allt jämt på 16 kr, och den fundamentala på 19 kr i ett försiktigt perspektiv, dvs 150 mkr i kvartalsvinst med en vinstmultipel på 10x. En mer vågad värdering är 52 kr, som motsvarar 250 mr med en multipel på 16x.
 
Blir intressant att se om Fingerprint kan finna vägen tillbaka in i OMX och Large Cap. Då skall fonderna in igen i aktien…
Gogogogogogogogo!


Rekommenderad läsning:
-De senaste analyserna om Fingerprint, klicka här!
-Den senaste köpsignalen i SKF som gav +10 %!, klicka här!


Vill du få teknisk OMX-analys 3 gånger om dagen i din mail-box?
-Teckna ett abonnemang på tasajtens tekniska marknadsbrev!


Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på Intersnett eller ser på Ljug-Tub. Alla bedömningar och målkurser på denna oseriösa blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer som teknisk analys. Om Du tror på detta eller på tomten, får du skylla dig själv (som din granne Lennart brukar säga). Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt. Professionella traders tar aldrig stora bets, och låter aldrig en enskild position påverkar portföljvärdet mer än med några enstaka procent. Stora bets leder alltid förr eller senare till gigantiska förluster. 

 

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln