TEKNISK ANALYS: En nya dag - en ny hausse för Fingerprint +5,26 % och mer är på väg? 

FING: Inne i en tydlig teknisk köpsignal, och aktien är dessutom fundamentalt billig! (diagram källa: Infront) FING: Inne i en tydlig teknisk köpsignal, och aktien är dessutom fundamentalt billig! (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Rally fortsätter i Fingerprint +5,26 % idag!
Fingerprint stiger idag upp mot kanaltaket och motståndet på 15 kr, efter en helt makalös uppgångsfas.

Detta kommer förstås inte som någon överraskning för Dig som läser tasajtens finansblogg, och är en av de som tror på hoccus-poccus spå-i-kaffe-sumps analys, mer känd som "teknisk analys".

För den som tagit redan på fakta, finns förstås alltid mer "info" att tillgå.

Därefter är förstås frågan - hur definieras egentligen "fakta"?

Teknisk analys
Fingerprint  bröt ur en "fallande kil" (se blåa linjer i dagsdiagrammet ovan), och eligt den tekniska analysen innebär detta som bekant att priset (aktiekursen) skall bryta ut uppåt.

Kan man säga att så blev fallet?

Vi kunde även se att RSI-kurvan (den svarta linjen/kurvan under prisdiagrammet) bröt upp genom sitt kanal-tak, och de som gjort sin hemläxa i teknisk analys, vet att RSI-kurvan ofta går i förväg "och visar vägen".

För Fingerprint återstår förstås detta att se! RSI-kurvan har bevisligen brutit upp genom sitt tak, nu återstår det bara för aktiekursen (i candlesticksdiagrammet ovanför RSI-diagrammet) att också bryta sitt!

The OMEN - förutsägelsen
Den tekniska analysen pekar på en kommande test av 16 kr med möjlighet på längre sikt till 32 kr.
Den fundamentala analysen pekar på en värdering i spannet 19-52 kr, där 19 kr motsvarar en försiktig värdering med 150 mkr i kvartalsvinst till vinstmultipel 10x, och 52 kr per aktie motsvarar en värdering om 250 mkr per kvartal med vinstmultipeln 16x.

Detta har påpekats vid flera tillfällen tidiagre.
Gogogogogogoo!


Rekommenderad läsning
-De senaste inläggen om teknisk analys på Fingerprint på tasajtens finansblogg, klicka här!

Vill du få fler intressanta affärsförslag och OMX-analyser 3 gånger om dagen?
-Teckna ett abonnemang på tasajtens tekniska marknadsbrev för endast priset av en kopp kaffe per dag!Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på Intersnett eller ser på Ljug-Tub. Alla bedömningar och målkurser på denna oseriösa blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer som teknisk analys. Om Du tror på detta eller på tomten, får du skylla dig själv (som din granne Lennart brukar säga). Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt. Professionella traders tar aldrig stora bets, och låter aldrig en enskild position påverkar portföljvärdet mer än med några enstaka procent. Stora bets leder alltid förr eller senare till gigantiska förluster. 


 

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln