TEKNISK ANALYS: NY KÖPSIGNAL I FINGERPRINT - Därför stiger aktien!

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Större aktörer på väg in i Fingerprint - fattas bara annat då aktien var undervärderad
Så fick den senaste tidens rally i Fingerprint sin förklaring.
Det var varken bud, eller läcka. Legal & General Group PLC flaggar idag upp med 5,34 % av aktierna. Legal & General, sysslar med såväl försäkring som kapitalförvaltning, och detta är säkerligen ett bet i biometri-sektorn.

Den fråga man nu skall ställa sig är förstås inte vilka Legal & General Group är, utan om andra fonder (förvaltare) nu blir svettiga och börjar förstå att det inte finns så mycket aktier i detta "lilla" bolag från "lilla Sverige".

Om man nu vill vara med på tåget - men utan att förknippas med köp av kinesiska bolag!

Omsättningen ballar nu ur i Fingerprint och bolaget kommer snart att vara tillbaka i OMX-index, och skall inte alla indexfonder in i aktien igen då?

Om Fingerprint når 250 mkr i kvartalsvinst och marknaden sätter en vinstmultipel på 16x för detta marknadsledande bolag, då hamnar riktkursen på 52 kr.

Fotnot: All-time-high 136,40 kr

 

FING B: På väg att bryta upp (diagram källa: Infront) FING B: På väg att bryta upp (diagram källa: Infront)

Teknisk analys - nytt målområde 24-32 kr!
Fingerprint har tagit ut sin tekniska målkurs 16 kr, och nästa motstånd finns först uppe på 32 kr. Detta har jag nämnt tidigare.

För den som är lite bakom flötet och tror på allt han läser på internet, finns en teknisk köpsignal på plats igen nu när aktien bryter igenom 18,50 kr-nivån i det korta intraday chartet.

FING B dagsdiagram: Återtesten avklarad - vägen ligger nu fri för en test av 24-32 kr (diagram källa: Infront) FING B dagsdiagram: Återtesten avklarad - vägen ligger nu fri för en test av 24-32 kr (diagram källa: Infront)

Zoomar vi ut kan vi se att Fingerprint bröt upp och ut ur sin trendkanal, och utlöste en köpsignal.

I mitten på veckan fick vi se den klassiska återtesten då priset återvänder till senast brutna motstånd (eller stöd) för att känna på nivån en gång till, innan rörelsen fortsätter i trendens riktning.

Denna händelse är utmärkt med ett rött Å i diagrammet till höger.

Å = Återtesten.

Vi kan även se att RSI-kurvan vänder uppåt igen uppe vid 70-nivån. Detta är i vanlig ordning ett styrketecken!

Den som tror på spå-i-kaffe-sump och hoccus poccus, även så kallad teknisk analys - finner en målområdet på 24-32 kr.


Vill du få ett mail nästa gång ett inlägg publicera på tasajtens finansblogg?
-Registrera din e-post adress här!

Vill du lära dig mer om teknisk analys?
-Gå med i tasajtens tekniska analys grupp på facebook som är helt gratis!

Rekommenderad läsning:
-De senaste inläggen om teknisk analys på Fingerprint, klicka här!Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på Intersnett eller ser på Ljug-Tub. Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer så som teknisk analys. Om Du tror på detta eller på tomten, får du skylla dig själv (som din granne Lennart brukar säga). Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt. Professionella traders tar aldrig stora bets, och låter aldrig en enskild position påverkar portföljvärdet mer än med några enstaka procent. Stora bets leder alltid förr eller senare till gigantiska förluster.  

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln