SÄSONGSMÖNSTER: Så kommer det gå för börsen i februari!

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Februari är en bra månad att äga aktier!
Sist vi tittade till säsongsmönstret på månadsbasis fann vi att januari var en mycket stark börsmånad. De senaste 100 åren har 67,9 % av januari-månaderna stigit, och totalt sett steg börsen +44,12 % för alla som var långa under januari sedan 1990. Det är +1,48 % i snitt per "januarimånad".

För att se tabellen för januari, klicka här!


Hur ser det då ut för februari?
I tabellen till höger kan vi se att februari är en ännu starkare börsmånad! Februari stiger hela +71,95 % (+2,48 % per februarimånad), för den som varit lång sedan 1990.

Historiskt sett var (är) sannolikheten 69 % att månaden slutar "upp".Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på Intersnett eller ser på Ljug-Tub. Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer så som teknisk analys. Om Du tror på detta eller på tomten, får du skylla dig själv (som din granne Lennart brukar säga). Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt. Professionella traders tar aldrig stora bets, och låter aldrig en enskild position påverkar portföljvärdet mer än med några enstaka procent. Stora bets leder alltid förr eller senare till gigantiska förluster.


 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln