TEKNISK ANALYS: SECU släpper bättre Q4 än väntat - Så högt skall aktien!

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Securitas släpper ett Q4 +3,8 % bättre än väntat, med ökad försäljning!
Securitas släppte igår ett pressmeddelande om att bolaget tog -187 mkr i kostnad för investering i infrastruktur via två åtgärdsprogram, som senare bland annat kommer leda till betydande kostnadsbesparingar, vilket skapar extra vinst om +300 mkr.

Idag släpper Securitas en både stark och framtidslovande Q4-rapport.
Rörelseresultatet slog förväntningarna med +3,8 % och vinsten landade på +1.475 mkr jämfört med 1.421 mkr.

Jämför med förra årets Q4 var detta hela +16 % högre.

Rörelsemarginalen steg till 5,5 % från 5,3 % och försäljningen blev +258 mkr högre än väntat till 26.824 mkr.

Bolaget VD kommenterade rapporten så här:

"Det fjärde kvartalet bekräftade de starka marknadsförutsättningarna. Helåret avslutades med en solid organisk försäljningstillväxt på 6 procent och vi växte snabbare än säkerhetsmarknaden generellt.  Försäljningen av säkerhetslösningar och elektronisk säkerhet växte med 21 procent jämfört med 2017 och representerade 20 % av koncernens totala försäljning.


 

SECU: Har utlöst köpsignal och är på väg upp mot kanaltaket! (diagram källa: Infront) SECU: Har utlöst köpsignal och är på väg upp mot kanaltaket! (diagram källa: Infront)

Den tekniska analysen
Securitas befinner sig i en positiv trend. RSI-kurvan har redan brutit upp genom sitt kanaltak och detta innebär att priset normalt sett skall bryta sitt.

Den tekniska hoccus-poccus analysen med stöd från kaffesump, säger att SECU är på väg upp genom 154 kr-nivån för en kommande test av 154-158 kr.Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på Intersnett eller ser på Ljug-Tub. Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer så som teknisk analys. Om Du tror på detta eller på tomten, får du skylla dig själv (som din granne Lennart brukar säga). Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt. Professionella traders tar aldrig stora bets, och låter aldrig en enskild position påverkar portföljvärdet mer än med några enstaka procent. Stora bets leder alltid förr eller senare till gigantiska förluster. 

Etiketter: securitas

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln