TEKNISK ANALYS: Fingerprint faller - vad innebär detta?

FING B dagsdiagram: Köpsignalen to aktien upp +20 % på fyra dagar (diagram källa: Infront) FING B dagsdiagram: Köpsignalen to aktien upp +20 % på fyra dagar (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Uppföljning av senaste köpsignalen
Fingerprint utlöste en köpsignal på 19,08 kr precis innan det viktiga genombrottet av 19,70 kr. Köparna tog ödet i egna händer och körde upp aktien genom 20 kr-nivån. Kort därpå strömmade nya lyckosökare in i marknaden som drev upp priset till 22,98 kr som högst!


Med facit i hand, kan vi konstatera flera saker:
1: Köpsignalen i Fingerprint tog aktien upp +20,4 % på bara fyra dagar!
2: Men priset lyckade inte nå den tekniska målkursen på 24 kr.


Nu har aktien droppat tillbaka till utbrotts-nivån på 19,70 kr, och endast larviga +2,7 % vinst återstår för den som inte tog hem någon vinst på vägen upp.

Men hur ser då den tekniska analysen ut nu?


Teknisk analys
Aktien faller och det betyder att säljarna är i majoritet. Alla måste finn sin egen strategi, men för mig fungerar inte buy-on-dips. Fingerprint är en momentum aktie och det innebär att man har störst chans att komma levande ur en trade om man köper den då den stiger (eller går kort då den faller).
Som jag ser saken, så måste nu aktien bygga upp en ny bas, eller samla ny kraft - för att en ny köpsignal skall kunna uppstå. Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på Intersnett eller ser på Ljug-Tub. Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer så som teknisk analys. Om Du tror på detta eller på tomten, får du skylla dig själv (som din granne Lennart brukar säga). Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt. Professionella traders tar aldrig stora bets, och låter aldrig en enskild position påverkar portföljvärdet mer än med några enstaka procent. Stora bets leder alltid förr eller senare till gigantiska förluster.

 

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln