TEKNISK ANALYS: Fingerprint föll ned genom 17,70 och köpsignalen slog fel - vad gäller nu?

FING B dagsdiagram: Stödet föll och likaså min köpsignal (diagram källa: Infront) FING B dagsdiagram: Stödet föll och likaså min köpsignal (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Köpsignalen föll denna gång!
Fingerprint hade chansen att studsa upp från stödet, men tog den inte.
I stället fick vi se hur Fingerprint droppade ned genom stödet på 17,70 kr, och därmed slog definitivt min positiva utsaga fel!

Fingerprint fortsatte därefter flertalet dagar i sin negativa trend, och aktien har nu nått ned till 17 kr-nivån.

Teknisk analys
Det blir nu tydligt att marknaden inte är intresserad av att värdera detta bolag högre än 19 kr, som var de fundamentala värdering som jag ansåg bolaget var värt i en rimlig låg värdering. Vi ser här att värdering är svårt.

Om vi granskar RSI-kurvan kan vi se att den inte längre faller brant - men i sanningens namn så stiger den knappast heller?

Var har vi då en ny köpsignal?
Även om jag själv definitivt tror på företaget - eftersom det nu kommer expandera inom kortsegmentet, och på riktigt lång sikt kan kommas att utvecklas till något annat längre fram, och att det är ett alternativ till Kinas dominans, så måste vi ha en teknisk köpsignal för att kunna köpa aktien igen. Fingerprint måste nu antingen bilda en ny bas, eller stiga upp genom den stigande trendlinjen för att vi skall få en konkret ny köpsignal. Fram tills dess är den tekniska analysen neutral!
Disclaimer - friskrivning (skyll dig själv om det går åt helvete klausul)
Tro inte på allt du läser på Intersnett eller ser på Ljug-Tub. Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer så som teknisk analys. Om Du tror på detta eller på tomten, får du skylla dig själv (som din granne Lennart brukar säga). Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt. Professionella traders tar aldrig stora bets, och låter aldrig en enskild position påverkar portföljvärdet mer än med några enstaka procent. Stora bets leder alltid förr eller senare till gigantiska förluster.

 
 

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln