TEKNISK ANALYS: Besvikelse förstås i Fingerprint - var finns köpsignalen?

FING dagsdiagram FING dagsdiagram

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Kan man verkligen lite på kaffesumpen?
Fingerprint befinner sig i en fallande trend, och vi ser vad en negativt momentum kan göra med en "momentum-driven-aktie".

Besvikelsen är förstås stor.

Låt oss då gå tillbaka och se den eländiga köpsignalen som uppstod den 19 februari 2019.

2019-02-19 16:15 
TEKNISK ANALYS: FINGERPRINT SIGNALERAR FÖR MEGA-RALLY, SÅ HÖGT SKALL AKTIEN!


Efter denna signal fick vi se +20 % och det såg länge ut som om Fingret skulle nå den helt sjuka målkursen 24 kr.

Köparna kroknade på 22,98 kr och Fingerprint toppade! 

En sell-off har tog aktien förbi stödet på 19,70 kr, och därefter rakt ned till det stigande (röda) stödet på 17,70 kr.

Vi kan vara överens om att denna köpsignal i Fingerprint slog rejält fel.

Exakt var man sätter sin stop-loss är helt upp till var och en. Kanske har man ingen stop-loss (stop-loss = nivå där man säljer sina aktier och stoppar sin förlust), och har man inte det - ja då är man sannolikt fortfarande lång sedan första köpsignalen nere vid 8-9 kr i somras?


Teknisk analys
Fingerprint har fallit ned under sitt stigande stöd och detta är förstås negativt. Vi kan tydligt (nu i efterhand) se att marknaden inte vill betala mer än 19 kr för aktien, som är 10x vinstmultipel på 150 mkr i kvartalsvinst. Den tekniskt viktiga nivån 16 kr, kommer att hålla, som jag bedömer saken. Men vem kan lite på kaffesump?

Fingerprint måste nu bygga upp en ny bas innan en köpsignal kan bli aktuell. Alternativt måste aktien ta sig tillbaka upp ovanför den röda stöd- och motståndslinjen.Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på Intersnett eller ser på Ljug-Tub. Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer så som teknisk analys. Om Du tror på detta eller på tomten, får du skylla dig själv (som din granne Lennart brukar säga). Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt. Professionella traders tar aldrig stora bets, och låter aldrig en enskild position påverkar portföljvärdet mer än med några enstaka procent. Stora bets leder alltid förr eller senare till gigantiska förluster.


 

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln