TEKNISK ANALYS: Mega-baisse i Fingerprint, så ser den tekniska analysen ut nu!

FING B: Makalös nedgång FING B: Makalös nedgång

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

När mega-baissen kom till stan
Fingerprint vill inte stiga och säljarna dunkar ned aktien i djupet. De senaste köpsignalerna har inte fallit ut väl och tidiga köp har straffat sig. Inklusive den allra senaste köpsignalen.

Den nedgång vi nu ser är exceptionell, men som trader måste vi lära oss att hantera denna typ av rörelse med.
Inköpta aktier är förstås redan inköpta aktier, men att köpa hela volymen på en och samma gång är sällan fördelaktigt.

Att successivt köpa in aktier men endast till stigande pris har många fördelar. En av dessa ser vi nu - att när det går åt helvete så har man i alla fall inte särskilt stor volym "på".

Teknisk analys
Fingerprint faller fritt och nedgången ser ut som ett streck. Detta brukar innebära att någon större aktör säljer aktier varje dag. Varje timme. Varje minut. 

Nu har dock denna utförsäljning pågått så länge att RSI nått 30-nivån, och en upprekyl är nu inkommande. Har man inte tagit sin stop-loss ännu efter senaste köpsignalen på 16,03 kr finns ingen orsak att göra det nu heller. 

Aktien är översålt och sannolikheten för att Fingerprint kommer handlas på denna nivå inför Q1 är låg. Min bedömning kvarstår att aktien handlas mellan 16-19 kr inför Q1.

Det är förstås upp till var och en att avgöra var man sätter sin stop-loss. 
Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på Intersnett eller ser på Ljug-Tub. Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer så som teknisk analys. Om Du tror på detta eller på tomten, får du skylla dig själv (som din granne Lennart brukar säga). Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt. Professionella traders tar aldrig stora bets, och låter aldrig en enskild position påverkar portföljvärdet mer än med några enstaka procent. Stora bets leder alltid förr eller senare till gigantiska förluster.
 

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln