TEKNISK ANALYS: Köpsignal i OMX-index!

OMX-INDEX: Har utlöst köpsignal (diagram källa: Infront) OMX-INDEX: Har utlöst köpsignal (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Omgivningen för stockholmsbörsen är extremt gynnsam.
Vi finner en företag & aktiemarknad i högkonjunktur, medan Sveriges ekonomi befinner sig i lågkonjunktur.

På väg mot det "tuffaste läget på 100 år", var det någon som sa:

https://www.di.se/nyheter/andersson-sverige-gar-mot-tuffaste-laget-pa-hundra-ar/

Låga svenska räntor och en stark krona - tillsammans med en riktigt stark inhemsk efterfråga driver nu den svenska börsen högre (se bara på diagrammet på ICA?)

Men då OMX-index är tung i (imperfekt, var tunga) i BANK och H&M, har OMX-index laggat rejält mot SP500.

Hade det inte varit för Swedbanks tvättomat skulle OMX ha handlats kring 1620-1650 som jag ser saken (om man för tillbaka alla kronor i inte bara Swedbank utan alla banker som även de fått smaka på Herr Browders OMX-piska).


Teknisk analys
Marknaden har lyckats tagit sig tillbaka in i den stigande trenden, och detta innebär att OMX-index har utlöst en köpsignal. Enligt den tekniska analysen skolbok som nu för övrigt är slutsålt på lagret (finns något sista ex kvar hemma hos mig) pekar detta på en kommande test av kanaltaket och 1620-1650.

Den positiva analysen står så länge den stigande trenden är intakt. Skulle OMX falla ur denna har köpsignalen fallerat.Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på Intersnett eller ser på Ljug-Tub. Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer så som teknisk analys. Om Du tror på detta eller på tomten, får du skylla dig själv (som din granne Lennart brukar säga). Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt. Professionella traders tar aldrig stora bets, och låter aldrig en enskild position påverkar portföljvärdet mer än med några enstaka procent. Stora bets leder alltid förr eller senare till gigantiska förluster.

 

Etiketter: omx

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln