TEKNISK ANALYS: Så ser läget ut i Fingerprint inför nästa veckas Q1!

FING B dagsdiagram: Tar sats uppåt! (diagram källa: Infront) FING B dagsdiagram: Tar sats uppåt! (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Så ser läget ut inför nästa veckas Q1
Spänningen är förstås stor inför Fingerprints kvartalsrapport nu på onsdag, men frågan är kanske om det är för tidigt att fokusera på resultatrapporten.

Den stora tillväxten ligger som jag ser saken i betalkortsmarknaden, men intäkterna från denna lär knappast visa sig före Q4 2019/ Q2 2020?

Detta innebär att nästa veckas Q1-rapport kanske landat "in-line", det vill säga som väntat plus minst några miljoner.

...och hur agerar vi (marknaden) då?


Teknisk analys
Låt oss titta på vad den tekniska analysen försöker säga oss.
I dagsdiagrammet till höger kan vi se att Fingerprints aktie tillfälligt dykt ned under den stigande trendkanalens golv (stödet), men att priset tämligen omedelbart tog sig tillbaka upp ovanför den samma.

Ur det tekniska perspektivet så är detta en klassisk köpsignal. Samtidigt kan vi också se att Fingret knappast visat någon sedvanlig mega-hausse.
Min bedömning är dock att priset är på väg uppåt och den utsaga som står är att aktien tar sig upp mot 16-19 inför Q1. Oavsett om så blir fallet eller ej, så är min bedömning att aktien tar sig dit upp efter rapporten (om den inte lyckas innan).

Det finns ingen edge i en kort position i denna aktie. Bolaget är världsledande och framför allt - INTE kinesiskt. Detta är inte fakta att förringa, med tanke på de tongångar som går ute på marknaden.

Det finns en edge i en lång position, och aktien utlöser ännu en köpsignal om 14,50 kr bryts. Målkursen om 14,50 kr bryts är just 16-19 kr.

Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på Intersnett eller ser på Ljug-Tub. Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer så som teknisk analys. Om Du tror på detta eller på tomten, får du skylla dig själv (som din granne Lennart brukar säga). Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt. Professionella traders tar aldrig stora bets, och låter aldrig en enskild position påverkar portföljvärdet mer än med några enstaka procent. Stora bets leder alltid förr eller senare till gigantiska förluster.

 

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln