TEKNISK ANALYS: Fingerprint steg +44 % på en dag och nådde målkursen - vad gäller nu?

FING intraday: Rally efter Q1-rapporten i onsdags, men uppe vid 19 kr är aktien rättvist vörderad och här startade en rekyl (diagram källa: Infront) FING intraday: Rally efter Q1-rapporten i onsdags, men uppe vid 19 kr är aktien rättvist vörderad och här startade en rekyl (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

***Breaking news***
Snart kommer Du kunna läsa dessa Fingerprint-analyser i Sveriges nya Finanstidning Dagens Börs - som har premiär om en månad!***


Vilken rapportrökare +44 % det blev i Fingerprint!
Fingerprints resultat blev minst sagt en HIT.
De kvartalssiffror som presenterades, innebar (som jag såg saken) en öppning precis ovanför 14.50 kr.

Verkligheten blev ett första avslut på 14,78 kr.

Den tekniska analysen som presenterades på morgonen innan öppningen på rapportdagen (i onsdags), pekade på en köpsignal direkt på öppningen och på ett rally upp till 16-19 kr.

För att läsa tasajtens tydliga och träffsäkra tekniska analys på Fingerprint - från i onsdags innan öppningen:

2019-05-15 07:24 
TEKNISK ANALYS: Starkt Q1 från Fingerprint - På denna nivå utlöser aktien köpsignalen!


Fingerprint stängde på dagshögsta till 18,54 kr på rapportdagen (i onsdags) - en uppgång på motsvarande +44 %.

Dagen efter tog sig aktien upp till 20 kr, men här var det stopp!

 

FING dagsdiagram: Midrange i spannet 14,50-23,00 kr befinner sig på 18,75 kr, det är när fair Value 19 kr (diagram källa: Infront) FING dagsdiagram: Midrange i spannet 14,50-23,00 kr befinner sig på 18,75 kr, det är när fair Value 19 kr (diagram källa: Infront)

Teknisk analys
Fingerprint utlöste sin köpsignal då 14,50 kr bröts, och aktien tog sig som bekant ända upp till 20 kr-nivån. Detta innebar därmed att Fingret nådde sin tekniska "hoccus-poccus-spå-i-kaffe-sumps-målkurs" på 16-19 kr.

Från denna nivå (20 kr) har vi dock fått se en kraftig rekyl ned, och detta beror på att aktien (som jag ser saken) är "rättvist" värderad på 19 kr.

Denna 19 kr-värdering är dock ingen hoccus-poccus analys, utan en fundamental värdering om rimligheten i ett resultat om +150 mkr i en kommande kvartalsvinst under 2020, med en vinstmultipel om 10x - vilket är fullt naturligt för en bolag i branschledande ställning i en tillväxt-bransch?

Vi kan argumentera hela dagen lång, men i slutändan är det "domaren" (marknaden) som avgör - och nu har marknaden sagt sitt.

Som jag ser saken så är aktien inte "värd" mer än 19 kr, och av detta följer: Om aktien inte är värd mer än 19 kr, då borde det inte finnas stora köpare ovanför denna nivå heller - och därmed så finns inte edge i att hålla Fingerprint aktier ovanför denna nivå. 

Visst kan aktien fladdra både ovanför och under - men vid 1.000 likadana tillfällen så kommer ett köp på 19 kr inte ge någon högre sannolikhet för totalt vinst.

Självklart skall man ta detta resonemang med en fet nypa salt - precis som med ALLT annat!

Fingerprint befinner sig i en rekyl vilopaus efter den magiska +44 %-dagen men efter lite överreaktion åt andra hållet (ned) så kommer aktien ta fart igen och testa 18-19 kr återigen. Jag upprepar bedömningen om att en kort position knappast har en positiv edge på längre sikt.

Sammanfattningsvis: Fingerprint utlöste en köpsignal direkt på öppningen efter rapporten i onsdags - därefter nådde aktien sin målkurs 16-19 kr. Härifrån kan vi förvänta oss en vilopaus /fortsatt rekyl nedåt (kanske till 16-17 kr), som längre fram tar aktien tillbaka upp mot 18-19 kr för en test.


 

***BREAKING NEWS***
Farligt!


Snart startar Sveriges nya Finanstidning Dagens Börs.
Detta är finanstidningen för Dig som bara vill läsa om intressanta saker som rör börs, ekonomi, konjunktur och finans - men slippa läsa massa ointressant dynga (som exempelvis politiskt vinklade artiklar, åt höger eller vänster) och navigera runt Casinoreklam!

Detta är finanstidningen som fokuserar på Dig som läsare i stället för jakten på klicks!

I stället för skitreklam kommer Du som läsare att behöva betala 3 kr om dagen (99 kr/ mån) för att ta del av börsnyheter och analyser på Dagens Börs
- bland annat tekniska inslag (analyser) som dem du läst här (på tasajten) om Fingerprint!


PREMIÄR INOM EN MÅNAD


Hör av dig om du har frågor om Sveriges nya Finanstidning Dagens Börs - tidningen utan bullshit!
per@dagensbors.seDisclaimer
Tro inte på allt du läser på Intersnett eller ser på Ljug-Tub. Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer så som teknisk analys. Om Du tror på detta eller på tomten, får du skylla dig själv (som din granne Lennart brukar säga). Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt. Professionella traders tar aldrig stora bets, och låter aldrig en enskild position påverkar portföljvärdet mer än med några enstaka procent. Stora bets leder alltid förr eller senare till gigantiska förluster.

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln