TEKNISK ANALYS: Fingerprint - vad säger kaffesumpen om aktien nu?

FING B dagsdiagram: Det finns köpare på 15 kr-nivån (diagram källa: Infront) FING B dagsdiagram: Det finns köpare på 15 kr-nivån (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Fingerprint står emot den allmänna börsnedgången
Medan börsen faller i panik så står nu faktiskt Fingerprint pall, och säljarna klarar inte av att pressa ned aktien under 15 kr-nivån.
Detta är ett tekniskt styrketecken, och rent praktiskt beror detta på att det finns större köpare på denna nivå.

Aktiens rättvisa värde rent fundamentalt är 19 kr, vilket jag nu tjatat om en längre tid. huruvida det är rätt eller fel är upp till marknaden att avgöra. Vi kan dock bevisligen se att det fanns säljare kring denna nivå - och att aktörer ansåg att aktien var "fullvärderad" på denna nivå, och kanske föll aktie därför av denna orsak.

Eller så droppade kanske aktien för att Trump fes.

Vem vet?

Teknisk analys
Vad säger då denna kaffesumpsanalys härifrån - strunt samma vad som hänt, det är historia! Eller kan man lära sig av denna?

Fingerprint visar en lätt stigande trend, men framför allt så har RSI en positivt stigande trend. Aktien står inför komman uppgång, och hur mycket USA och Kina än bråkar så kommer behovet av betalkort och fingertrycksensorer att finnas såväl i USA som Kina som i Sverige!

Betänk att en smartphone kostar 2500-12000 kr, medan ett betalkort inte kostar något alls. I alla fall inte mitt Norwegian kort.
Skandiabanken pungslog mig förstås på någon hundring per år. Ugh. Men skall inte alla gubbar och tanter på bank ha sin fredags bulle kanske?

Huvudscenariot enligt denna oseriösa hoccus-poccus-tekniska-analys är en ny uppgångsfas mot 16-19 kr inom relativ snar framtid.

Inom kort kommer tasajtens finansblogg att försvinna och du som vill fortsätta att läsa om teknisk analys på Fingerprint - och om finansnyheter och även fundamentala analyser, kommer kunna göra det i Sveriges nya Finanstidning - Dagens Börs! Tidningen utan både reklam och politiskt tjafs:
-Men gud va skönt (Gertrud och Lennart i Karlskoga)

Premiär om cirka en månad - pris 99 kr/månad!
 

Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på Intersnett eller ser på Ljug-Tub. Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer så som teknisk analys. Om Du tror på detta eller på tomten, får du skylla dig själv (som din granne Lennart brukar säga). Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt. Professionella traders tar aldrig stora bets, och låter aldrig en enskild position påverkar portföljvärdet mer än med några enstaka procent. Stora bets leder alltid förr eller senare till gigantiska förluster.

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln