Säsongsmönster: Så brukar juni månad sluta på börsen!

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Juni månad är en av de sämsta - i alla fall historiskt sett!
Börsen har precis kommit in i juni månad, och historiskt sett är detta en av de sämsta månaderna, och en av få som slutat på minus! De senaste 29 åren har juni månad i snitt landat på -0,85 %. 

Precis mindre än hälften av dessa, 14 st - stängde upp. 15 månader stängde ned. Detta innebär att sannolikheten till en plusmånad i juni var 48,28 %.

Hur årets juni-månad kommer sluta återstår att se.

tasajtens finansblogg kommer att stängas ned inom kort. Du som vill fortsätta läsa om historiska samband, nyheter, fundamental analys och teknisk analys på Fingerprint - kommer kunna göra detta i Sveriges nya finanstidning Dagens Börs - Tidningen utan reklam och politiskt tjafs.
Dagens Börs har premiär om cirka en månad!

 

Premär för Sveriges nya finanstidning inom kort - tidningen utan reklam och politiskt tjafs! Premär för Sveriges nya finanstidning inom kort - tidningen utan reklam och politiskt tjafs!

Disclaimer
Tro inte på allt du läser på Intersnett eller ser på Ljug-Tub. Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer så som teknisk analys. Om Du tror på detta eller på tomten, får du skylla dig själv (som din granne Lennart brukar säga). Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt. Professionella traders tar aldrig stora bets, och låter aldrig en enskild position påverkar portföljvärdet mer än med några enstaka procent. Stora bets leder alltid förr eller senare till gigantiska förluster.

Etiketter: säsongsmönster

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln