TEKNISK ANALYS: Fingerprint rekylerar ned - eller vandrar den egentligen sidlänges?

FING B: Samlar kraft för uppgång, enligt kaffesumpsanalysen - den som tog hem vinst på halva positionen sitter nu med en hyfsat trygg posse (diagram källa: Infront) FING B: Samlar kraft för uppgång, enligt kaffesumpsanalysen - den som tog hem vinst på halva positionen sitter nu med en hyfsat trygg posse (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Sell-off i Fingerprint, men vad händer sen?
Så fick vi se ännu en sell-off på nedsidan i Fingerprint. Det blir allt tydligare att riskhanteringen är A och O i en aktie som denna.

Rent fundamentalt kan vi se att aktien pendlar kring det "rättvisa priset", vilket i detta fall motsvaras av det värde som mina fundamentala modeller visar att aktien är värd.

Om detta värde är "rätt" eller "fel" får marknaden avgöra - just nu ser dock priset ut att pendla kring denna nivå och det indikerar att detta värde inte är helt fel?

Om värdet är korrekt skall priset stiga om det faller för lång under - då blir aktien billig.

Om värdet är korrekt skall priset falla om det stiger upp för högt ovanför detta värde - då blir aktien dyr.

Rent tradingmässigt sitter vi dock säkert nå vi har en entry kring 15,50 kr och halva det inköpet avlastat (sålt) kring 19,50 kr.

I föregående blogg pratade vi om att den som säljer en aktien med +4 kr i vinst har -8 kr till break-even!


Den tekniska-kaffe-sumps-analysen
Fingerprint håller just nu på att samla kraft för en större rörelse. Min bedömning är att det blir på uppsidan. Bolaget har drabbats rent psykologiskt av handelskriget mellan USA och Kina, där det spekuleras i att Huawei kommer sälja mindre telefoner och därigenom även sälja färre biometrikort.

Jag upprepar dock det jag skrivit för flera kvartal sedan. Fingerprints framtid ligger inte inom produkter (smartphones) som kostar 4.000-12.000 kr.
Tillväxten ligger i "andra branscher". med det menas, betalkort, lås till bostäder, bilar, båtar, och till och med leksaker! (kommer snart!)


Fram till och med bolagets Q2-rapport torsdagen den 15 augusti 2019 kommer vi få se fortsatt trendlösa kast inne i triangeln.
På rapportdagen bryter aktien ut genom taket och utlöser en köpsignal, detta om man skall tro på kaffesumpen.
Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på fake-book eller intesnett, ser på Ljug-Tub,  eller din granne Lennart för den delen heller. Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på bullshit och spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer så som teknisk analys. Om du är lite bakom flötet och tror på detta dravel får du skylla dig själv .Tasajtens finansblogg är gratis att läsa för alla, och detta är ingen produkt utan en gratisblogg. Tasajten rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja, eller ens tänk på aktier eller andra finansiella instrument.   

 

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln