TEKNISK ANALYS: Fingerprint visar teknisk styrka igen - betalkortsmarknaden på G!

MASTERCARD: Mini-hausse (diagram källa: Infront) MASTERCARD: Mini-hausse (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Betalkortsföretagen upplever århundradets hausse. Såväl VISA som MASTERCARD har tagit sikte på himlen.

På något vis borde detta båda gott för Sveriges Fingerprint - bolaget som vi alla är så stolta över. Ett fantastiskt bevis på att Sverige är ett innovativt land - ett litet land som till och med kan konkurrera med 1,4 miljarder kineser och deras företag som (många gånger) är uppbackade av oändliga penningbelopp från Kinesiska staten. Otroligt! inte undra på att bolaget är så hyllat i Media.

Sverige: 10 miljoner invånare
Kina: 1400 miljoner invånare

 

VISA: Ligger minskat antal kortanvändare bakom denna uppgång tro? VISA: Ligger minskat antal kortanvändare bakom denna uppgång tro?

Även VISA ser samma utveckling som MASTERCARD - Himlafärden pågår! 

Allt svårare med kortbedrägeri då du måste sätta dit tumjäveln också! Allt svårare med kortbedrägeri då du måste sätta dit tumjäveln också!

Självklart finns det konkurrenter, men konstigt vore väl om inte Fingerprint tar några av alla orders som snart kommer välla in på marknaden?

...och sa inte Fingerprints VD att just deras bolag var "marknadsledande" dessutom inom detta område?


 

FING: Teknisk positiv - stigande bottnar och nu en vändning upp ovanför stöd (diagram källa: Infront) FING: Teknisk positiv - stigande bottnar och nu en vändning upp ovanför stöd (diagram källa: Infront)

Teknisk analys
Låt oss då fimpa bullshittet och ta en titt på vad kaffesumpen säger! Sist vi tittade till Fingerprint fann vi en tydlig candlesticks DOJI+ som förutspådde en uppgång (se föregående blogginlägg)- och denna uppgång infriade sig! Därpå fick vi se en aggressiv rekyl tillbaka ned, men nu ser aktien ut att vända uppåt igen.

Granskar vi det stigande stödet kan vi se att säljarna inte klarade av att pressa ned aktien ända ned till varken första eller andra stödet. Att priset vänder upp "innan" stödet är som bekant en klassisk teknisk styrke-indikation.

Den tekniska-spå-i-kaffe-sumps-analysen pekar därmed på ett positivt scenario med fortsatt uppgång i spannet 16-19 kr, med fokus på 19 kr inför Q2 den 15 augusti. Om vi får se något som liknar en intäkt från kortmarknaden så kommer aktien att röka ut alla korta placerare - därmed är det upplagt för en positiv överraskning. Den långsiktiga kaffesumps-analysen pekar på ett kommande genombrott av 23 kr.


Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på fake-book, intersnett, eller ser på Ljug-Tub (eller ser på instabluff) eller din granne Lennart för den delen heller. Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på bullshit och spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer så som teknisk analys. Om du är lite bakom flötet och tror på detta dravel får du skylla dig själv .Tasajtens finansblogg är gratis att läsa för alla, och detta är ingen produkt utan en gratisblogg. Tasajten rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja, eller ens tänka på aktier eller andra finansiella instrument.   


 

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln