VÄLKOMMEN TILL TASAJTENS FINANSBLOGG
-Bara för dig som är genuint intresserad av börsen

Dela denna sida
Visa gärna denna blogg för dina börsintresserade vänner:

Bank Of America: Föll -50 % under den pågående Corona-krisen (diagram källa: Infrontfinance.com) Bank Of America: Föll -50 % under den pågående Corona-krisen (diagram källa: Infrontfinance.com)

Per Stolt, daytrader 
https://www.tasajten.se/

De råder i vanlig ordning delade meningar om Coronas effekter på banksektorn. Pessimisterna har onekligen fått rätt och i USA har marknaden drivit ned USA:s största privatkundsbank Bank of America med hela -50 % från topp till tå (se diagrammet till höger:


 

Tabell ovan: Bank of Americas intäkter sjönk -0,9 % under Q1 2020 Tabell ovan: Bank of Americas intäkter sjönk -0,9 % under Q1 2020

Tar man hänsyn till att intäkterna endast fallit -0,9 % för Bank of America och  -3,1 % i snitt för hela sektorn (se tabell nedan), så lär både en och två förvaltare få ta sig en funderare på hur värderingen ser ut i sektorn.


 

Tabell ovan: Så stängde bankaktie i USA i fredags Tabell ovan: Så stängde bankaktie i USA i fredags

I fredags hade förvaltarna funderat klart – och därefter tryckte de bevisligen på KÖP-knappen. Bankaktierna i USA rusade under fredagen, och banksektorn steg +8,85 % med Citigroup i täten. Rent tekniskt har RSI-kurvan brutit upp genom sitt kanaltak för Bank of America (se diagrammet ovan), och aktien har signalerat för en uppgångsfas mot 26-30 dollar (cirka +20 % potential).

Läs hela inlägget »
Etiketter: bank
Fingerprint dagsdiagram (diagram källa: infrontfinance) Fingerprint dagsdiagram (diagram källa: infrontfinance)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Fingerprint föll tillbaka ned i den fallande trendkanalen och normalt sett innebär detta fortsatt nedgång. Vi kan dock se att RSI-kurvan står emot väl och knappast trendar nedåt - och snarare befinner sig på neutral nivå (dvs utan varken stigande eller fallande tendens kring 50).

Så länge Fingerprint handlas inne i den fallande trenden så är huvudscenariot lätt negativ trend.

Kanske resulterar denna formation i en sidlänges rörelse kring 15 kr inför Q1 2020.

Just nu finns i vilket fall ingen tydlig signal på plats.

Läs hela inlägget »
Etiketter: fing
Det hade lovats uppgång i Fingeprint. Den tekniska spå-i-kaffe-sumps-analys fick rätt igen! (diagram källa: Infront Finance) Det hade lovats uppgång i Fingeprint. Den tekniska spå-i-kaffe-sumps-analys fick rätt igen! (diagram källa: Infront Finance)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Den tekniska hoccus poccus analysen, mer oseriös än vanligt - hade förutspått ett rally upp till 23-32 kr.

För att läsa den senaste bloggen om FING, klicka här!
http://www.tasajten.se/2019/09/20/teknisk-analys-fingerprint-samlar-kraft-är-aktien-på-väg-upp-nu--43426198

Nu har vi Sveriges stolthet på 22 kr. Matchen är tämligen ojämn.

Lilla bolaget i Göteborg VS KINAS STATSAPPARAT MED OBEGRÄNSADE RESURSER!

Fantastiskt att detta företag är med och leder utvecklingen inom betalkorten - mot 3 kinesiska bolag!

Varför ser jag inga hyllningar i Media?

Aha-- anklagelser om det ena och det andra.

Jo jag tackar, Sveriges forna stolthet som blivit, strunt samma vilket ord, av kineserna. Ericsson!

Ett Ericsson som precis avsatte kriminellt mycket pengar för mut-bot. Korruption. Uppgående till 12 miljarder!!!
https://www.expressen.se/tv/ditv/borsmorgon/ericsson-avsatter-12-miljarder-for-vandate-boter/

 Nu är det f#%An i mig skärpning! Det är nästan dubbelt så mycket pengar som hela Fingerprint.

Telia - fick böta 7,7 miljarder. Där har vi ytterligare ett Fingerprint i sjön.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/xaqzG/telia-gor-upp-om-usa-boter

Ändå hamnar Telia och Ericsson i finrummet. Jag tar inte upp Swedbanks penningtvättsmisstankar för då blir det så dålig stämning!
Det är tydligen skillnad på folk och folk, i det lilla neutrala landet lagom. 

Sveriges nya finanstidning - Dagens Börs. Av engagerade skribenter - för seriösa läsare som är intresserad av ekonomi och börs, men som vill slippa bullshit. Sveriges nya finanstidning - Dagens Börs. Av engagerade skribenter - för seriösa läsare som är intresserad av ekonomi och börs, men som vill slippa bullshit.

Teknisk analys:
För dig som vill läsa teknisk analys på Fingerprint av någon outgrundlig bisarr orsak, finner du dessa numera publicerade på Sveriges Nya Finanstidning DAGENS BÖRS! Tidning för dig som är trött på bullshit.

För att läsa den tekniska analysen på Fingerprint publicerad på Dagens Börs: klicka här!
https://www.dagensbors.se


Prova Dagens Börs 2 veckor gratis eller signa upp för ett rullande månadabonnemang för 99 kr per månad.

I finanstidningen Dagens Börs får du läsa om:
-De viktigaste som påverkar svenska aktier!
-Världsnyheter som påverkar börs
-Teknisk analys! på Fingerprint med många fler!
-Fundamental analys!


I Dagens Börs slipper du se och läsa:
-Störande reklam
-Artiklar som egentligen är köpa annonser
-Inga politiskt vinklade propaganda artiklar!


Välkommen!

Prova Dagens Börs gratis i två veckor, klicka här!
https://www.dagensbors.se​​​​​​​Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på fake-book, intersnett, eller ser på Ljug-Tub (eller ser på instabluff) eller din granne Lennart för den delen heller. Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på bullshit och spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer så som teknisk analys. Om du är lite bakom flötet och tror på detta dravel får du skylla dig själv .Tasajtens finansblogg är gratis att läsa för alla, och detta är ingen produkt utan en gratisblogg. Detta är ingen rekommendation. Tasajten rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja, eller ens tänka på aktier eller andra finansiella instrument.   

Läs hela inlägget »
Etiketter: fing
FING B: Stigande bottnar - aktien på väg uppåt (diagram källa: Infront) FING B: Stigande bottnar - aktien på väg uppåt (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Jag har samlat ihop lite ny kaffesump, och sist vi tittade till "eländet" eller "Fingerprint" som aktien också heter, fann vi denna inne i en befintlig köpsignal på 16,83 kr. Som vanligt utlovades till synes totalt oseriösa målkurser - ungefär lika oseriösa som då jag satte målkursen på larviga 16 kr, motsvarande +100 % från dåvarande kursen 8 kr).

Fingerprint handlas idag ungefär på samma nivå, möjligtvis 1/4-dels ankfjärt högre och jag tror vi kan vara överens om att den högvolatila aktien handlas tämligen stabilt den senaste månaden.

Det har inkommit en hel del positiva nyheter, men aktien står och stampar. Det beror på att "telefonkorten" klarar av att hålla aktien på "par" medan "betalkorten" har förmågan att lyfta aktien - men eftersom vi inte hört något särskilt om detta segment (betalkorten) så vandrar aktien sidlänges i väntan på bu eller bä.

Teknisk Hoccus Poccus Analys:
För dig som vill läsa Fingerprints analyser en dag i förväg, samt lläsa andra intressanta tekniska analyser finner dessa på Sverige nya Finanstidning "Dagens Börs". "Dagens Börs" är en 100 % ONLINE tidning för dig som är intresserad av börs och ekonomi. Denna finanstidning innehåller varken reklam eller poltisikt vinklade artiklar (så kallat bullshit).

Prova tidningen HELT gratis i 2 veckor via din e-mail adress. Inga dolda hakar. Ordinarie pris är 99 kr/ mån (drygt 3 kr om dagen):
För att prova 2 veckor gratis: klicka här!
https://www.dagensbors.se​​​​​​​

På Finanstidningen "Dagens Börs" kan du just nu läsa om:
-Teknisk köpsignal i Ericsson under "Analyser" (från i tisdags)
-Nyheter om Salt X som steg +58 % dagens efter att vi belyste bolaget framgångsrika tester!
-Sammanfattning om börsen efter dagens slut, från både USA och Stockholm!
-Självklart kan du även läsa en morgonrapport där du får en snabb överblick vad som är på gång och vad marknaden fokuserar på!
-Kan Ingves verkligen höja räntan? Makroanalys!


Följ med i utvecklingen på börsen - men slipp reklam och politiskt bullshit för endast drygt 3 kr om dagen (99 kr/ mån):
-Prova först, gratis i 2 veckor helt utan åtagande! Klicka här för att läsa tidningen!​​​​​​​


Men nu tillbaka till själva tekniska analysen. Fingerprint fortsätter att trenda uppåt med tydligt stigande bottnar. Säljarna klara fortfarande inte av att pressa ned aktien ända till stödet - detta är som tidigare nämnt ett positivt tecken, och huvudscenariot är att Fingerprint fortsätter att samla kraft för att sedan ta fart upp mot 19 kr inför Q3. På längre sikt finner vi målkursen på 23-32 kr.

​​​​​​​Upp till bevis! 
Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på fake-book, intersnett, eller ser på Ljug-Tub (eller ser på instabluff) eller din granne Lennart för den delen heller. Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på bullshit och spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer så som teknisk analys. Om du är lite bakom flötet och tror på detta dravel får du skylla dig själv .Tasajtens finansblogg är gratis att läsa för alla, och detta är ingen produkt utan en gratisblogg. Detta är ingen rekommendation. Tasajten rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja, eller ens tänka på aktier eller andra finansiella instrument.   

Läs hela inlägget »
Etiketter: fing
FING: Q2 var ok - aktien utlöser en ny köpsignal om 17,41 kr bryts (diagram källa: Infront) FING: Q2 var ok - aktien utlöser en ny köpsignal om 17,41 kr bryts (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Sell-off efter Q2 då inga positiva nyheter om betalkorten fanns med
Fingerprint visade vinst för det andra kvartalet, men avsaknaden av konkreta bevis eller kommentarer om en nära förestående intäktsgenerering från betalkorten fick marknaden att dra åt sig öronen (hur man nu gör det).

Nåväl, aktien droppade tillbaka på rapportdagen men någon orsak att sälja aktien finns inte, då ingenting förändrat det utstakade scenariot för bolaget - marknaden tog sitt förnuft till fånga och rekylerade upp redan dagen efter (under fredagen).

Kaffesumps-analysen (så kallad teknisk hoccus poccus analys)
Den som gjort sin hemläxa vet att högsta betalkursen efter rapporten skapar en köpsignal.

Tog kanske inte Connors och Linda Bradford Raschke upp detta i sin bok STREET SMARTS?
-REVERSAL NEWS!

Ännu en bok jag kan rekommendera för den som vill lära sig mer om kaffe-sump. Detta är ytterligare en av mina absoluta favoritböcker.

Huvudscenariot står: Bolaget visar med sin vinst att det är på rätt väg, och den tekniska analysen visar stigande bottnar och är positiv. - aktien är på väg upp genom 19 kr på sikt! Som vanligt låser den strategiska swing-tradern i vinst på vägen upp.Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på fake-book, intersnett, eller ser på Ljug-Tub (eller ser på instabluff) eller din granne Lennart för den delen heller. Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på bullshit och spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer så som teknisk analys. Om du är lite bakom flötet och tror på detta dravel får du skylla dig själv .Tasajtens finansblogg är gratis att läsa för alla, och detta är ingen produkt utan en gratisblogg. Detta är ingen rekommendation. Tasajten rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja, eller ens tänka på aktier eller andra finansiella instrument.   


 

Läs hela inlägget »
Etiketter: fing
FING dagsdiagram: Säljarna klarade inte av att dunka ned Fingret till stödet trots mini-baisse på börsen (diagram källa: Infront) FING dagsdiagram: Säljarna klarade inte av att dunka ned Fingret till stödet trots mini-baisse på börsen (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Köparna släpper inte ned Fingerprint mer
Det blev en uppgång om +6,37 % för Fingret idag. Om exakt en vecka klockan 07:00 är det dags att visa om man lyckats massproducera några biometri-kort för BETALKORTEN.

Det är här matchen avgörs. 

En smartphone kostar 4.000-11.000 kr och kräver ett telefonabonnemang. Ett BETALKORT (VISA eller MASTERCARD) kostar normalt sett 2-4 dollar att tillverka (exkl bimetri kortet).

Var potentialen finns för MASSPRODUCTION får du räkna ut själv!

Upp till bevis!


Spå-i-kaffesump: (dvs Teknisk analys)
Om vi tittar på den tekniska bilden så har faktiskt ingenting nytt hänt, vilket i detta fall är GODA NYHETER, med tanke på att börsen (OMX) tog en liten tripp söderut.

Fingerprint gör stigande bottnar och säljarna klarade inte pressa ned aktien till stödet denna baisse heller.
TROTS ATT USA FÖLL FRITT STUNDTALS.

I stället gör nu Fingerprint en ny "högre" botten och den tekniska-hoccus-poccus-spå-i-kaffet-sumps-analysen pekar på att mellanrostad kaffe kommer bli bäst för at blankare som snart kommer att bli både utröka och rostade.

Notera även hur RSI-värdet varit nere på 30 och vänt upp (positivt tecken).

Alltså, kaffesumpens förutsägelser står: Fingerprint är på väg upp mot 20-23 kr och förr eller senare kommer intäkterna synas i en kvartalsrapport, och då skall större investerare in (som hellre köper dyrare på en högre värdering mot att intäkterna är på plats), och då kommer denna illikvida aktier att ta ut alla stoppar (rökare upp genom 23 kr - om så sker finns nästa motstånd på 32 kr).

Skulle intäkter börja synas i resultaträkningen så kommer det fundamentala värdet (enligt mig) att justeras upp från 19 kr. Hur högt beror förstås på hur stora intäkterna blir. 

Upp till bevis - kan verkligen aktiekurs-rörelser förutspås av tekniska kaffesump-analyser (så kallad teknisk hoccus poccus analys)?


Fundamental analys - så kallad Mumbo-Jumbo gissningsanalys (dvs hur mycket skall ett företag tjäna i framtiden???)
250 mkr på ett kvartal skulle ge 1 miljard i årsvinst. En vinstmultipel om 16x skulle ge ett börsvärde på 16 miljarder.
Det motsvarar en aktiekurs på 52 kr.
Denna kalkyl innebär inte att jag tror att resultatet når upp hit nu (men på sikt).
Detta är mest en bedömning om vad som krävs för att en viss aktiekurs skall kunna vara försvarbar.

Därmed kan vi fråga oss - Är det möjligt för Fingret att tjäna (uthålligt) 250 mkr? (på kvartalsbasis)?

Räknar vi på 150 mkr för Q2 så skulle detta ge 600 miljoner i årsvinst (årsbasis), och med en vinstmultipel om 10x (fair value), så ger detta en värdering om 6 miljarder, motsvarande en aktiekurs om 19 kr.

Upp till bevis - kan verkligen aktiekurs-rörelser förutspås av fundamentala Mumbo-Jumbo-analys och gissningar om framtiden?

Jag upprepar. Det finns ingen edge i en kort posse. Fundemantalt är aktien något lägre värderad än riktvärdet på 19 kr.
Rent tekniskt visar aktien underliggande styrka. 


 

*** BREAKING NEWS***
Snart är det premiär för Sveriges nya Finanstidning Dagens Börs
 
-Tidningen för dig som är intresserad av finansnyheter, men inte av bullshit!

Vi har precis blivit godkända av KLARNA och nu återstår endast installation och testkörning.
Räkna med premiär inom kort!

Priset kommer vara drygt: 3 kr om dagen (99 kr/ mån)
-Men fy sate va dyrt! (Örjan 27 år från Mellerud)
 


Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på fake-book, intersnett, eller ser på Ljug-Tub (eller ser på instabluff) eller din granne Lennart för den delen heller. Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på bullshit och spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer så som teknisk analys. Om du är lite bakom flötet och tror på detta dravel får du skylla dig själv .Tasajtens finansblogg är gratis att läsa för alla, och detta är ingen produkt utan en gratisblogg. Detta är ingen rekommendation. Tasajten rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja, eller ens tänka på aktier eller andra finansiella instrument.   


 

Läs hela inlägget »
Etiketter: fing
FING dagsdiagram: Att ett pris vänder upp innan ett stöd är alltid ett positivt tekniskt tecken enligt den tekniska analysen - det framgår av vändning 1 och 2 ovan (diagram källa: Infront) FING dagsdiagram: Att ett pris vänder upp innan ett stöd är alltid ett positivt tekniskt tecken enligt den tekniska analysen - det framgår av vändning 1 och 2 ovan (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Fingerprint vände upp innan stödet igen!
Fingerprint tar ny fart uppåt, och konstigt vore väl annars. Fingerprint har visat tekniskt styrka, och i de senaste inläggen påpekade jag att kaffesumpen hade skapat en teknisk köpsignal i och med att aktien har:

1: Gjorde en candlesticks doji+ (teknisk styrka)
2: Priset vände uppåt innan stödet (teknisk styrka)


I diagrammet ovan kan vi nu tydligt se att den tekniska hoccus-poccus-analysen och spå i kaffe-sumpen ser ut att få rätt för tredje gånger i rad!

Vid de två senaste tillfällena har aktiekursen vänd upp innan stödet - och varje gång har vi fått se en kraftfull rörelse på uppsidan! 

RSI-kurvan stiger och befinner sig över 50. Det är ännu ett tekniskt klassiskt styrketecken.

Den 15 augusti släpps Fingerprints Q2-rapport och jag upprepar min bedömning om att det inte finns någon edge i en kort position i Fingerprint - något jag påpekat redan för flera månader sedan.

Varför -ingen edge i en kort position?
Svar därför att en riktig stark rapport där kortintäkterna börjar synas - kan ta aktien upp till 34 kr (+100 %), rent teoretiskt (förstås).
Detta betyder inte att jag tror att aktien skall stiga till 34 kr. Detta är ett resonemang.
Medan en dålig rapport - inte kommer ta aktien ned till 0 kr (-100 %). En svag rapport skulle få aktien att falla (så klart) men kortintäkterna kan ligga lite längre fram i tiden och därför kommer INGEN vilja sälja aktien för aggressivt innan detta är avskrivet.
DÄRMED FINNS INGEN EDGE I EN KORT POSITION

Kaffesumpen pekar allt jämt på att fokus ligger på 19 kr inför Q2 den 15 augusti. Huvudscenariot är att aktien på sikt bryter igenom 23 kr och röker ut alla korta placerare. 

Upp till bevis!
Money talks - bullshit walks!


Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på fake-book, intersnett, eller ser på Ljug-Tub (eller ser på instabluff) eller din granne Lennart för den delen heller. Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på bullshit och spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer så som teknisk analys. Om du är lite bakom flötet och tror på detta dravel får du skylla dig själv .Tasajtens finansblogg är gratis att läsa för alla, och detta är ingen produkt utan en gratisblogg. Detta är ingen rekommendation. Tasajten rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja, eller ens tänka på aktier eller andra finansiella instrument.   

 

Läs hela inlägget »
Etiketter: fing
MASTERCARD: Mini-hausse (diagram källa: Infront) MASTERCARD: Mini-hausse (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Betalkortsföretagen upplever århundradets hausse. Såväl VISA som MASTERCARD har tagit sikte på himlen.

På något vis borde detta båda gott för Sveriges Fingerprint - bolaget som vi alla är så stolta över. Ett fantastiskt bevis på att Sverige är ett innovativt land - ett litet land som till och med kan konkurrera med 1,4 miljarder kineser och deras företag som (många gånger) är uppbackade av oändliga penningbelopp från Kinesiska staten. Otroligt! inte undra på att bolaget är så hyllat i Media.

Sverige: 10 miljoner invånare
Kina: 1400 miljoner invånare

 

VISA: Ligger minskat antal kortanvändare bakom denna uppgång tro? VISA: Ligger minskat antal kortanvändare bakom denna uppgång tro?

Även VISA ser samma utveckling som MASTERCARD - Himlafärden pågår! 

Allt svårare med kortbedrägeri då du måste sätta dit tumjäveln också! Allt svårare med kortbedrägeri då du måste sätta dit tumjäveln också!

Självklart finns det konkurrenter, men konstigt vore väl om inte Fingerprint tar några av alla orders som snart kommer välla in på marknaden?

...och sa inte Fingerprints VD att just deras bolag var "marknadsledande" dessutom inom detta område?


 

FING: Teknisk positiv - stigande bottnar och nu en vändning upp ovanför stöd (diagram källa: Infront) FING: Teknisk positiv - stigande bottnar och nu en vändning upp ovanför stöd (diagram källa: Infront)

Teknisk analys
Låt oss då fimpa bullshittet och ta en titt på vad kaffesumpen säger! Sist vi tittade till Fingerprint fann vi en tydlig candlesticks DOJI+ som förutspådde en uppgång (se föregående blogginlägg)- och denna uppgång infriade sig! Därpå fick vi se en aggressiv rekyl tillbaka ned, men nu ser aktien ut att vända uppåt igen.

Granskar vi det stigande stödet kan vi se att säljarna inte klarade av att pressa ned aktien ända ned till varken första eller andra stödet. Att priset vänder upp "innan" stödet är som bekant en klassisk teknisk styrke-indikation.

Den tekniska-spå-i-kaffe-sumps-analysen pekar därmed på ett positivt scenario med fortsatt uppgång i spannet 16-19 kr, med fokus på 19 kr inför Q2 den 15 augusti. Om vi får se något som liknar en intäkt från kortmarknaden så kommer aktien att röka ut alla korta placerare - därmed är det upplagt för en positiv överraskning. Den långsiktiga kaffesumps-analysen pekar på ett kommande genombrott av 23 kr.


Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på fake-book, intersnett, eller ser på Ljug-Tub (eller ser på instabluff) eller din granne Lennart för den delen heller. Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på bullshit och spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer så som teknisk analys. Om du är lite bakom flötet och tror på detta dravel får du skylla dig själv .Tasajtens finansblogg är gratis att läsa för alla, och detta är ingen produkt utan en gratisblogg. Tasajten rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja, eller ens tänka på aktier eller andra finansiella instrument.   


 

Läs hela inlägget »
Etiketter: fing
FING B: Aktien har formerat en doji nere vid stöd, och detta indikerar hög sannolikhet för en upprekyl! (diagram källa: Infront) FING B: Aktien har formerat en doji nere vid stöd, och detta indikerar hög sannolikhet för en upprekyl! (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se


Fingerprint nere vid stöd
Kaffesumpen har tagit slut och Fingerprint har rasat ned till stödet på 14,50 kr-nivån. Marknaden inväntar nu Fingerprints Q2-rapport den 15 augusti och den enda frågan som fokus ligger på är förstås - kommer vi se några intäkter från kortmarknaden?

För de som tror på spå-i-kaffe-sump, har +4 kr tagits hem och därmed blir break-even 11,50 kr för kvarvarande aktier.

Säljer man halva possen med +4 kr vinst, då finner man break-even -8 kr längre ned.

Ex: Inköp 15,50
Försäljning halva positionen på 19,50 kr och andra halvan på 11,50 kr ger teoretiskt försäljningssnittet 15,50 kr!


Läs alla senste inlägg om Fingerprint på tasajtens finansblogg, via denna länk:
http://www.tasajten.se/i/t27623555/fing
Teknisk hoccus-poccus-spå-i-kafka-sumps-analysen:
Vad säger då denna oseriösa metod som heter teknisk analys, som inte är något annat än att spå-i-kaffe-sump?
Fingerprint föll ned till stödet på 14,50 kr, och här ser vi att marknaden formerade en "candlesticks doji".
Denna figur ser ut som ett plustecken + i chartet. På båda sidor ser vi långa staplar - först en lång röd (fallande) sedan en lång grön (stigande).
Denna formation förutspår en vändning i marknaden - för den som tror på tomtar och troll (eller hoccus poccus analys).

Kaffesumpen förutspår att aktiekursen lägger sig i spannet 16-19 kr in för Q2. Huvudscenariot är att intäkterna för betalkorten kommer synas några kvartal längre fram - därmed är det upplagt för positiv överraskning!Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på fake-book, intersnett, eller ser på Ljug-Tub (eller ser på instabluff) eller din granne Lennart för den delen heller. Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på bullshit och spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer så som teknisk analys. Om du är lite bakom flötet och tror på detta dravel får du skylla dig själv .Tasajtens finansblogg är gratis att läsa för alla, och detta är ingen produkt utan en gratisblogg. Tasajten rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja, eller ens tänka på aktier eller andra finansiella instrument.   

Läs hela inlägget »
Etiketter: fing
FING B: Högre toppar och högre toppar innebär at ttrenden är positiv (diagram källa: Infront) FING B: Högre toppar och högre toppar innebär at ttrenden är positiv (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Att bedöma en trend
Fingerprint faller och alla med långa positioner är just nu tacksamma över att de tog hem vinst på höga nivåer, och därmed har en låg inköpskurs.

De som struntade i att låsa in vinst åker i stället med i berg-och-dal-banan utan säkerhetsbälte.

Teknisk analys
Fingerprint befinner sig i en bevisligen stigande trend med högre bottnar, och faktiskt - även högre toppar också!

De två senaste gångerna aktien försökte falla ned mot stödlinjen så misslyckades försöken (se bokstaven A och B i diagrammet ovan).
 

Spå-i-kaffesumps-tekniska analysens-skolbok Spå-i-kaffesumps-tekniska analysens-skolbok

Den som gjort sin tekniska-hoccus-poccus-analys-läxa och plugga i den hemliga trolleriboken, vet att det är ett positivt tecken att priset vänder upp innan ett stöd nås.

Det är fortfarande långt kvar till Fingerprint kvartalsrapport som släpps den 15 augusti 2019.
Ett ganska sent datum - och min tolkning av detta är positiv. Man vill hinna få med en kommentar om framtiden!
(som man bedömer är positiv).

Eller så har man helt enkelt semester och ski"#ter i vilket!

Den befintliga hoccus poccus analysen står. Den som följt bloggen har sannolikt sålt halva sin posse med bra vinst uppe kring 19,50 kr - och har nu sin break-even kring 11,50 kr efter att vi fick se en utlöst teknisk hoccus-poccus-spå-i-kaffe-sumps-köpsignal på 15,50 kr. Målkursen befinner sig på 19 kr enligt kaffesumpen, och på längre sikt förväntas aktien kunna bryta igenom 23 kr.

Om vi ser intäkter från  betalkorten så räknar jag med MEGA-rally. Sannolikt syns dock dessa inte förrän om några Q-vinster.

Upp till bevis!

Gogogogogogogogo!Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på fake-book, intersnett, eller ser på Ljug-Tub (eller ser på instabluff) eller din granne Lennart för den delen heller. Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på bullshit och spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer så som teknisk analys. Om du är lite bakom flötet och tror på detta dravel får du skylla dig själv .Tasajtens finansblogg är gratis att läsa för alla, och detta är ingen produkt utan en gratisblogg. Tasajten rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja, eller ens tänka på aktier eller andra finansiella instrument.   
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: fing

Vill du få ett mail nästa gång en ny finansbloggpubliceras?
-Registrera då din epost adress här, klicka på denna länk!

TASAJTENS FINANSBLOGG:

Senaste blogginläggen:

Återkommande bloggämnen

MEST POPULÄRA BLOGGINLÄGGEN

arkiv

Gå med i gratis nybörarkurs i teknisk analys

JUST NU: GRATIS
Teknisk Analys för nybörjare 
Gå med i tasajtens utbildningsgrupp!

-Ställ frågor om Teknisk Analys och Trading!
-Lär dig mer om teknisk analys via utbildning och utskick!
-Få erbjudanden!


ANMÄL DIG HÄR:
Klicka här - för att registrera din e-post adress och gå med i denna spännande och intressanta grupp!
 

Abonnera på tasajtens marknadsbrev!
Få tydlig teknisk analys varje dag till din mailbox innan öppningen!
-Läs mer om tasajtens abonnemang, klicka här!
 

Höstens NYA bok om Trading och Teknisk Analys är här!
-Lär dig se när köparna är på plats!

"...Daytrading med teknisk analys som beslutsunderlag..."

En bok-recension:
"...Jag är helt lyrisk över din nya bok tack! Har legat sömnlös under x nätter och funderat på dessa frågor. Och nu tycks jag äntligen ha fått svaren. 
Tack för en MYCKET bra bok!"

Magnus


-Beställ boken (730 kr)!
-Läs först mer (innehållsförteckning)!

 

Etiketter

Reklam:

NYEMISSION +700 %
Vi gratulerar vår annonsör Dividend Sweden och alla tasajtens kunder som tog del
av denna nyemission i början av detta år!